Antquarium – modrý gel

Antquarium - nejhorší farma pro chov mravenců

Hned na začátku Vás musím zklamat, že tento dočasný příbytek není určen pro chov mravenců. Modrá náplň byla vyvinuta a testována vesmírnou společností NASA v roce 2003 s jediným cílem, a to sledovat chování mravenců ve vesmíru po krátkou dobu. Ovšem jak už víme, ani se psem Lajkou se s návratem zpátky na Zemi nepočítalo. Plánovalo se, že ve vesmíru přežije alespoň 7 dní a obdobně to platilo i pro tento „krátkodobý pozorovací gel“. 

Uvádí se, že gel obsahuje minerály, vitamíny, aminokyseliny a také, že mravenci v této mravenčí mučírně již nepotřebují přidávat žádnou potravu a vše potřebné pro život mají uvnitř. O důležitých bílkovinách se ale už nikdo nikde nezmiňuje, jelikož v gelu by během pár hodin začaly plesnivět. Pokud jste dočetli až sem, pomalu zjišťujete, že se začíná jednat o marketingový trik, jak vylákat peníze z peněženek nic netušících lidí, na úkor předem umučených mravenců.

Výsledkem chovu (pokud se to tak dá nazvat) ve smrtícím modrém gelu bude, že dojde k vykopání tunelů, vytvoření plísně, hub a kvasinek v hermeticky uzavřeném prostředí a následný úhyn v řádech několika týdnů. 

Nevhodná mravenčí farma.

Totiž smyslem kolonie a podstatou jejího života je jejich královna, která řídí chod celého mraveniště jejími pachy – feromony a dává tak dělnicím řád a smysl života. Dělnice bez královny přežijí krátkou dobu a funguje to tak i v přírodě. Po 30 letech zemře královna na své stáří a postupně s ní vymře i kolonie v počtu několika set tisíc až milionů dělnic. A tak manuál tohoto smrtícího modrého gelu opět
mylně informuje uživatele, že v přírodě stačí nachytat 10 až 20 mravenců (bez královny) a můžete se začít kochat tím, jak mravenec hloubí cestičky a užívá si vesele života.

Dělnice mravence žijí v průměru okolo 4 let a přiložený manuál u této modré hladomorničky smutně nalhává, že se dožívají jen 6 měsíců a pak si uživatel musí nasbírat mravence nové. Ano 6 měsíců je maximální možný čas utrpení mravenců, po který zde dožijí svůj smutný život. Reálný čas se ale bude pohybovat v rozmezí od 1 do pár týdnů, jelikož se jedná o hermeticky uzavřený box, a když nebudeme 1x týdně větrat vzduch odklopením víka, nedojde k výměně kyslíku uvnitř boxu a mravenci velmi rychle zahynou. V sadě nalezneme také semínka, která umocní vznik plísní, hub a kvasinek uvnitř nádoby a urychlí tak mravencům jejich utrpení. 

Pár recenzí z internetu od zklamaných zákazníků

Recenze z internetu
Recenze z internetu
Recenze z internetu